SMO

A gyógyszerfejlesztés egyik legfontosabb és egyben legidőigényesebb része a humán farmakológiai vizsgálatok elvégzése. A piaci verseny a lehető leghatékonyabb vizsgálat lebonyolításra ösztönzi a gyógyszergyárakat, folyamatos törekvés figyelhető meg a leginkább költséghatékony megoldások megtalálásának érdekében.

Site Management Organization (a továbbiakban: SMO) az egy olyan intézményi vizsgálóhelyi szervezet, amely specializálódott formában biztosít lehetőséget a szponzor gyógyszergyár és/vagy a Contract Research Organization,  (a továbbiakban: CRO) számára a humán farmakológiai vizsgálatok elvégzéséhez. 

A magas szakmai képzettséggel és gyakorlattal rendelkező vizsgálatvezetők és vizsgálók mellett, külön klinikai vizsgálatok lebonyolítására specializálódott vizsgálati koordinátorok, nővérek és asszisztensek biztosítják a hatékony működést.

Ezen szerveződések gyakorlott munkája a klinikai vizsgálatok lebonyolításában színvonalbeli emelkedést eredményeznek, amelyek a minőségi és időbeli dimenziókban is megjelennek.